Кимих: Мусиала трябваше да е в списъка за Златната топка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Капитанът на Германия е изненадан от пренебрегването на младия му съотборник в Байерн Мюнхен

Новият капитан на Германия, Йошуа Кимих, изрази задоволството си от представянето на своя отбор при разгромната победа с 5:0 над Унгария в Лигата на нациите, като подчерта, че успехът е можел да бъде дори по-изразителен.

Въпреки резултата, Кимих сподели, че мачът не е бил толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед, и че отборът е трябвало да положи значителни усилия за убедителната си победа.

Играчът на Байерн Мюнхен обърна внимание и на Джамал Мусиала, който изигра ключова роля в срещата. Кимих сподели разочарование от факта, че Мусиала не е включен в краткия списък за наградата “Златната топка” и, че не разбира критериите, по които се прави този избор.

“Беше важно да победим. Първото полувреме беше добро, можехме да отбележим и повече голове. Защо Мусиала не е в краткия списък за “Златната топка”? Наистина не знам какви са критериите, които използват, но най-добрите футболисти трябва да са там, а Джамал определено е един от тях. Днес отново го доказа,” заяви Кимих след срещата, след като Мусиала направи хеттрик от асистенции в Дюселдорф.