Кирил Десподов слага лентата срещу Русия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Крилото ще запише мач номер 20 за националния отбор

България ще излезе в контролната среща в Русия с нов капитан. С лентата утре ще бъде най-добрият футболист на България за 2018 година Кирил Десподов.

Решението на селекционера Ясен Петров е продиктувано от почивката, която ще бъде дадена на няколко от играчите, включително втория капитан Васил Божиков.

Георги Костадинов, който е първият избор за капитан на Лъвовете, е с травма и не пътува с тима за трите проверки. Ансамбълът на Петров вече завърши наравно – 1:1, със Словакия в австрийския град Рийд.

След двубоя с Русия пък нашите ще гостуват и на световния шампион Франция.

Крилото на Каляри Десподов, който стана шампион през тази година с екипа на Лудогорец, ще запише и мач номер 20 с екипа на България, като в тях реализира две попадения.

Любопитно е да се отбележи, че след отказването от националния отбор на Ивелин Попов през 2019 година, Десподов декларире, че е готов да бъде капитан на България, в случай че му се гласува доверие.

Десподов, който вкара 6 гола и се отчете с 14 асистенции в 28 мача във всички турнири за Лудогорец, бе сред най-силните в мача със Словкия. Той стана съавтор на единстеното попадение, дело на Атанас Илиев, а освен това уцели гредата с опасен изстрел.