Кирил Домусчиев дарява животоспасяващо лекарство за COVID-19 на болните у нас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Собственикът на Лудогорец – Кирил Домусчиев, е решен да направи огромен жест към болните от коронавирус в България. Самият той е заразен с коронавирус, като заяви пред NOVA, че се опитва да закупи животоспасяващо лекарство, което да дари на Кризисния щаб.

“Благодарен съм на медиците, които полагат грижи. Не е нормално доктор да се страхува да лекува коронавирус. Хората с тази болест не сме чумави. След седмица ще може да се види дали е настъпило подобрение.

Хрохинов фосфат е продукт, който се е доказал в Германия, Франция и Австрия. Този продукт е срещу маларията. Трудно се намира като е почти изчерпан във всичките държави. Нашите заводи произвеждат ветеринарни продукти, но аз мисля, че това е един доста стар продукт, на над 60 години е това лекарство. Правителството трябва да направи своите контакти. В Германия го произвежда Байер. Правя опити да закупя определено количество хлорахинов фосфат. Ако успея, ще го даря на Кризисния щаб, за да се лекуват всички заразени с коронавирус.

Моята препоръка към хората е да не се паникьосват, това не е чума, но е изключително важно всички да спазват препоръките и да спазват много добралична хигиена. Във Франция почувствах настинка преди няколко дни. При прибирането ми в България веднага се изолирах. Направих си тест за коронавирус. Първият беше отрицателен, но вторият даде положителен резултат”, заяви Кирил Домусчиев.