Кирьос спечели в 5-сетов трилър срещу Хачанов и си осигури мач с Надал на Australian Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ник Кирьос победи Карен Хачанов в най-драматичния мач от началото на Australian Open.

Представителят на домакините записа победа с 3:2 сета – 6-2, 7-6 (5), 6-7 (6), 6-7(7), 7-6 (10-8) в отделните части като двубоят продължи почти 4 часа и половина. Зрителите на централния корт видяха 4 тайбрека, включително и шампионски в последния сет, който определи победителя.

По този начин Кирьос гарантира истинско шоу на феновете в следващия кръг на Australian Open – мач с Рафаел Надал на осминафиналите. Още след тегленето на жребия всички очакваха този двубой, който ще бъде епохален.

Ник Кирьос сподели след победата, че това е бил луд мач и благодари на своя щаб.

„Луда работа. Нямам думи и не знам какво да ви кажа. Този успех нямаше да е възможен без хората от екипа ми. Двубоят беше епичен, просто не знам какво се случи. От психическа гледна точка мачът беше много изтощаващ, а накрая мислех, че ще загубя“, каза победителят.

Кирьос не спести и похвалите си към своя опонент, който изигра втори пореден мач на турнира. Австралиецът коментира и предстоящия мач със световния номер 1 на 1/8-финалите.

“Рафа има предимство в директните двубои срещу мен. Той е сред великите тенисисти, но в момента не мисля за него. Тревожа се за крака си и искам да хапна нещо. Надал е шампион, ще дам всичко от себе си срещу него и се надявам да бъде достатъчно“.