Киров изнесе лекция на Бала, но вярва, че Арда може да е още по-силен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Арда Николай Киров не скри задоволството си от постигнатата победа с 2:0 над ЦСКА 1948 на националния стадион “Васил Левски” и особено от начина, по който се представиха неговите възпитаници.

Това бе първата победа на кърджалийци през новия сеон, с която те се изкачиха на пета позиция във временното класиране, само на две точки зад изненадващия лидер Царско село.

Не е за пренебрегване и фактът, че Арда продължава да бъде непобеден след третия кръг.

“Заслужена победа за нашия отбор,” коментира Киров, след като изнезе брилятнен тактически урок не на друг, а на Красимир Балъков. “Стабилна игра в защита, два прекрасни гола… Мисля, че имаме нужда от самочувствие, а именно победите носят самочувствие.

“Имахме възможност да се подготвяме в шест тренировъчни дни е съм доволен, че състезателите изпълниха замислите ни.”

Арда изнесе впечатляваща продукция в столицата, в която изпъкна изключително агресивното и компактно поведение на играчите, както в дефанзивен, така и в офанзивен план.

“Не бих искал да влизам в детайли, това ще го оставя за съблекалнята, но да, един от замислите ни беше да пресираме агресивно противника,” допълни Киров.

“Има върху какво още да работим. Особено върху преходите защита-атака и атака-защита. Там можем още да се подобрим. Бихме могли да излизаме много по-бързо на контраатаки след отнемането на топката и първия пас.

“Предстоят ни много тежки двубои и се надявам, че днешната победа ще повиши самочувствието на момчетата.”

В следващия кръг тимът от Кърджали се изправя срещу бившия клуб на Киров – Ботев (Пловдив) в двубой, който още отсега предизвиква огромен интерес в двата града.

“Следва мач с Ботев (Пловдив) и тепърва ще се запознаваме детайлно,” заяви Киров. “Ние, треньорите, трябва да опознаем силните страни и да се вгледаме в някои детайли, в които Ботев не е толкова силен.”

Киров се изказа ласкаво и ръководството на Арда, чиято работа в последната година се увенча с три повиквателни за националните формации на България.

“Това е показателно за това какво е свършило ръководството,” заяви наставникът на тима от града в източните Родопи. “Да имаш двама национални състезатели и още един в младежкия отбор е показателно за една добра работа през годините в клуба.”