google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Това са петимата най-вероятни победители в "Играч на сезона" във Висшата лига

Висшата лига навлезе в последната международна почивка, което означава, че наближава финала на сезона. Това означава, че е време да започнете да мислите за индивидуални награди и кой може да ги спечели. Най-голямата индивидуална награда очевидно е Играч на сезона. Настоящият носител на отличието е Кевин Де Бройне и той може да защити наградата и би бил първият играч, който го е направил след Кристиано Роналдо през 2008 г.

Но дали Де Бройне е фаворитът? Кой му съперничи? Разгледахме 5-те фаворита за наградата според представянето им през тази кампания.

5. Кевин де Бройне

Класация: Топ 5 на претендентите за играч на сезона в Англия 1

Маестрото в полузащитата на Ман Сити е действащият играч на сезона и не би било голяма изненада да го видим да запази наградата, въпреки че двама играчи (Тиери Анри и Кристиано Роналдо), които някога са го правили. Де Бройне има 11 асистенции (втори в лигата) през този сезон и помогна на Ман Сити да бъде на върха и толкова близо да спечели титлата. Белгийският национал за поредна кампания демонстрира големия си талант и предстои да видим дали отново ще спечели най-ценното индивидуално отличие в Премиър Лийг.

4. Илкай Гюндоган

Класация: Топ 5 на претендентите за играч на сезона в Англия 2

Илкай Гундоган беше първият играч, привлечен от Пеп Гуардиола като треньор на Манчестър Сити. Полузащитникът игра толкова много за Сити, но въпреки че определено изигра ролята си в триумфа с титлата на “гражданите” през 2018 и 2019 г., той никога не се чувстваше като звезда. Сега обаче всичко се промени. Гюндоган прави всичко по същия начин, но през този сезон той също добави голове към репертоара си (12 – толкова, колкото успя да вкара през трите предишни сезона, взети заедно). Гюндоган вкара редица важни попадения за Ман Сити, които измъкнаха отбора в труден момент, с което “небесносините” превзеха върха в Англия и натрупаха солиден аванс.

3. Хари Кейн

Класация: Топ 5 на претендентите за играч на сезона в Англия 3

Хари Кейн прави поредна силна кампания във Висшата лига. Седемадесет гола и тринадесет асистенции са страхотен резултат за 27 двубоя през кампанията. През миналия сезон Кейн получи тежка контузия и липсата му попречи на Тотнъм да се класира за Шампионска лига. През настоящата кампания англисйкият национал прави всичко по силите си да вкара “шпорите” в топ 4 и ако направи страхотен финал на сезона, то може да и да спечели престижната индивидуална награда. Коефициентите в английските букмейкъри го поставят като трети претендент за отличието.

2. Рубен Диаш

Класация: Топ 5 на претендентите за играч на сезона в Англия 4

Манчестър Сити не бе на висота през сезон 2019/20, защото без Винсент Компани нямаше нито лидер в защита, нито организатор. След това подписаха с Рубен Диаш и оттогава са невероятни в отбрана. Португалецът имаше трансформиращ ефект върху защитата на Сити и партньорът му Джон Стоунс отново изглежда във върхова форма. Тъй като Рубен Диаш укрепи отбраната на тима, Ман Сити има най-добрата защита в лигата (21 допуснати гола), без да се налага да прави компромиси при атаката си (64 вкарани гола) Той е бил толкова важен за тях, колкото Върджил ван Дайк беше за Ливърпул, а нидерландецът спечели наградата през 2019 г.

1. Бруно Фернандеш

Класация: Топ 5 на претендентите за играч на сезона в Англия 5

Що се отнася до играч на сезона, трябва да вземете предвид отборите, за които футболистите играят. Хари Кейн е страхотен за Тотнъм, но и Хьон-мин Син също. И всички момчета от Сити играят страхотно заедно, така че блясъкът им е общ Бруно Фернандеш обаче е единствената разлика между Манчестър Юнайтед, който бе на шесто място, а сега е са вторият най-добър тим в лигата. Този сезон Фернандеш има 16 гола и 10 асистенции, като само Хари Кейн е имал по-пряко участие в попадения. Никой не е създал повече шансове за гол от него (17) и влиянието му не само върху Манчестър Юнайтед, но и върху цялата Висша лига е невероятно. След дебюта си никой не може да се съпостави с 41-те му директни участия в попадение (24 гола и 17 асистенции в 43 изиграни мача). Всъщност в петте най-добри европейски лиги, само Робърт Левандовси (52) и Лионел Меси (54) имат повече участие в головете за същия период и когато тези двама са единствените, които могат да те надминат, то заслужаваш най-голямото индивидуално отличие за сезона в първенството.

Бруно Фернандеш е новият Ерик Кантона за Манчестър Юнайтед и въпреки че очевидно “червените дяволи” няма да спечелят Висшата лига през този сезон, то португалецът заслужава голяма награда. Безброй голове, асистенции и решителни моменти, които Фернандеш има на сметката си за подобряването на цялостното представяне на отбора. Той направи нещо, което никой не е успял през осемте години, откакто сър Алекс Фъргюсън се пенсионира: Фернандеш отново направи Манчестър Юнайтед да изглежда велик.