google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият испански футболист Хавиер Клементе изрази в публичното пространство своето лично мнение, във връзка с трансфера на нападателя Мартин Брайтвайт от Леганес в Барселона. 

Припомняме, че каталунците получиха футболиста, като изплатиха обезщетение в размер на 18 милиона евро.

„Тебас ( Хавиер Тебас – президент на испанското първенство) ще каже, че играчът се развива също така и от икономическа гледна точка, като аз не отричам, че това е вярно. В същото време обаче съществува VAR, който никой не разбира. И последното е купуване на футболисти от собствената лига. Сега се получи така, че Леганес не може да придобие никого другиго и всъщност ще остане без нападатели.
Закупуването на играчи от собствената лига е просто начин, с помощта на пари, да се отслабят съставите на другите отбори. А те се борят за абросолютно същите цели. Така става ясно, че това се превръща просто в един дипломатичен и напълно легален начин за покупка на самите мачове ”, изрази мнението си Клементе на своята страница в Twitter .

Припомняме, на Барселона й бе разрешено да закупи нападател след затварянето на зимния трансферен прозорец поради контузиите на Луис Суарес и Усман Дембеле.