Клоп: “Алчността на Мо ни помогна… алчността му за голове!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Феновете се завръщат на "Анфийлд" за последния мач за сезона

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отдаде дължимото на египетския нападател Мохамед Салах, чийто голове помогнаха на мърсисайдци да бъдат само на една победа от място в Топ 4 и участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Днес Червените домакинстват на Кристъл Палас с ясното съзнание, че трите точки на “Анфийлд” ще гарантират завършване в челната четворка.

Салах пък води ожесточен спор за голмайсторския приз с тарана на Тотнъм Хари Кейн, като преди последния кръг двамата имат по 22 попадения.

“Лесно е да се види къде бихме били без головете на Мо,” заяви Клоп преди последния мач на Ливърпул за сезона.

“Но това важи и за останалите отбори без попаденията, които техните голмайстори отбелязват. Отборът му помага много, но Мо също дава много. Това е неговото желание, неговият професионализъм, както и неговата “алчност” за голове, която ни помага напълно.

“Наистина е най-добрата година за него, защото за нападател в отбор, който не печели постоянно, достигането на тази цифра е абсолютно изключително. Това е, което го прави наистина специален.”

Днешният двубой ще бъде наистина специален за Ливърпул, тъй като 10 хиляди привърженици на Червените ще заемат местата си на иконичния “Анфийлд”.

За първи път толкова значителен брой фенове ще бъдат допуснати до дома на шесткратния европейски клубен първенец. Последният мач на “Анфийлд” с пълен капацитет беше двубоят в Шампионската лига с Атлетико Мадрид на 11 март 2000 година.

В последните 422 дни Ливърпул изигра 28 домакински мача – заради кризата с коронавируса в 25 от тях публика нямаше, а в три срещи бяха допуснати едва по 2000 зрители.