Клоп е най-обсъжданият мениджър в Туитър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Покрай еуфорията около 19-ата шампионска титла Ливърпул не престава да застава начело на куп различни класации. Може би съвсем логично мениджърът на Червените Юрген Клоп оглави своеобразното подреждане за най-голям брой туитвания по време на сезона в социалната мрежа със седалище в Сан Франциско.

Далеч не всички реакции, свързани с германския наставник обаче са били позитивни. Клоп е лидер в класацията с над 360 хиляди туитвания по време на настоящата кампания, но 30 процента от тях са били негативни, сочат данните на Bet Victor.

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се радва на най-голям процент ласкави текстови съощения – три четвърти от всички туитвания за бившия бос на Барселона и Байерн са били хвалебствени, независимо че Гражданите ще финишират на внушителна дистанция зад шампиона от Мърсисайд.

Не друг, а предводителят на гонещия излаз в Европа Шефийлд Юнайтед Крис Уайлдър е особено харесван в Туитър. Петдесет и две годишният специалист, който оглави Остриетата през 2016 е получил 73% одобрителни туитвания и застава непосредствено след Гуардиола по този показател.

На трето място е кормчията на вече изпадналия от Висшата лига Норич – Даниел Фарке. Германецът, който през 2017 година пое Канарчетата след престой във втория тим на Борусия Дортмунд е получил 71% положителни туитвания.

Унаи Емери, който така и не убеди, че е подходящ за мениджърския пост в Арсенал, екс-наставникът на Евертън Марко Силва и уволненият от Тотнъм Маурисио Почетино са специалистите, възбудили най-голям брой негативни съобщения.