Клоп и Моу с яростни критики към помилването на Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърите на Ливърпул и Тотнъм не скриха разочарованието си от решението на Арбитражния съд в Лозана да отмени наложената санкция за участие в европейските турнири на Манчестър Сити.

Според Юрген Клоп и Жозе Моуриньо действията на юристите са нанесли тежък удар върху почтеността във футбола, а по всяка вероятност са сложили и край на усилията на УЕФА да наложи финансовия феърплей сред най-богатите европейски клубове.

“Не мисля, че вчерашният ден беше добър за футбола,” коментира Клоп. “Правилото за финансов фърплей е добра идея. То беше въведено, за да пази останалите отбори и самата надпревара, така че никой да не харчи прекалено много и парите, които се хвърлят, да имат нормален източник.

“Лично аз съм щастлив, че Манчестър Сити ще може да играе в Шампионската лига, защото ако те изиграят 10-12 мача по-малко, не мисля, че някой ще има шанс в Премиър лийг. Но това не бе добър ден за футбола.”

Още по-гневна беше реакцията на Моуриньо, който заяви, че не разбира аргументите за отмяната на наказанието.

„Това е едно позорно решение,” заяви босът на Тотнъм. “Защото, ако Ман Сити не е виновен, мисля, че е отвратително да бъде наказан с милиони.

“Просто е – ако не са виновни, те не трябва да са наказани, не трябва да плащат каквото и да е. Ако обаче са виновни, те трябва да бъдат лишени от участие. Във всеки случай решението е катастрофа!

„Знам, че парите за тях не са проблем, но тук става въпрос за принцип. Защо ако не си виновен ще плащаш осем или девет милиона? Това е позор!

„Критиката ми не е към Ман Сити, аз не мога да знам дали те са виновни. Критиката ми е към властите.”

Запитан дали делото “Ман Сити” на практика слага край на финансовия феърплей в европейския футбол, Моу отвърна едносрично – “Да!”