Клоп към Мане: Клубна легенда, обичаме те и ще ни липсваш!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Ливърпул коментира раздялата със Садио Мане

Старши-треньорът на Ливърпул Юрген Клоп говори дълго пред клубния уебсайт на Ливърпул в деня, в който една от звездите на тима Садио Мане напусна в посока Байерн Мюнхен. Мане бе сред любимците на мениджъра на “червените”, който заяви, че сенегалецът си тръгва от “Анфийлд” със статут на клубна легенда и много ще липсва на мърсисайдци.

“Няма какво да се преструваме – това е много голям момент и за нас. Всички желаем да изразим благодарността ни към Садио и да засвидетелстваме обичта ни към него. Той напуска клуба като един от най-добрите, които някога са играли в него. Да, той си тръгва и във време, в което е сред най-добрите футболисти в световен мащаб.

“Ние обаче не бива да жалим това, че го губим, а трябва да бъдем радостни от привилегията, че го имахме. С вкараните голове и спечелените трофеи той си заслужи легендарен статут. В днешни дни – дори икона за Ливърпул.

Клоп заяви, че Мане е направил Ливърпул по-добър отбор още от момента, в който е стъпил на стадиона. Мениджърът заяви, че е почти невъзможно да бъдеш толкова добър сезон след сезон, както е бил Мане. “Той даде пример на всеки футболист на планетата, че професионализмът и отдадеността се възнаграждават”, заяви треньорът.

“Уважам неговия избор и съм убеден, че феновете ни също го уважават. Ако обичаш Ливърпул, то любовта ти и към Садио не подлежи на съмнение. Възможно е да се чувстваш така дори в момент, в който го губиш за сметка на Байерн. Пожелаваме му само успехи, незавиисимо къде играе, но не и срещу нас. Не се съмнявам, че ще става все по-добър”, заяви Клоп.

“Изключително висока класа, истинска клубна легенда, идеален модел за подражание, перфектен като съотборник, състрадателен и грижовен човек!”, е описан сенегалецът от Клоп.

“Сега обаче най-накрая имам три думи за него, а те са и най-трудните за казване – ще ми лиспваш!”, завърши треньорът на “червените”.