Клоп: На Ливърпул предстои най-трудният мач в света на футбола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Старши-треньорът на Ливърпул Юрген Клоп определи дербито срещу Ман Сити като "най-трудният мач в света на футбола"

В неделя на “Анфийлд” ще се изиграе голямото дерби в Англия що се отнася до битката за титлата – Ливърпул срещу Манчестър Сити. В момента мърсисайдци имат пет точки преднина спрямо тима на Пеп Гуардиола, но и мач повече от “гражданите”. При успех възпитаниците на Юрген Клоп имат възможност да се откъснат сериозно пред големия си съперник, а немският специалист смята, че този мач не е от толкова решаващо значение, тъй като още сезонът е в много ранна фаза.

“Мачът с Манчестър Сити няма да реши първенството. Това е много, много труден двубой, надявам се и за двата отбора. Все още обаче сезонът е в ранна фаза, като много неща саа различни. Несравнимо е с това, което беше през миналия сезон, или в годината преди това. Трябва просто да преминем през тези трудни периоди и да се представяме по възможно най-добрия начин. Манчестър Сити е един от най-добрите клубове в света. Обичам този тип двубои, но задачата е трудна. Да излезеш срещу Ман Сити може би е най-трудният мач в света на футбола и ние трябва да сме подготвени за това”, коментира Клоп.

Новото попълнение на Ливърпул Диого Джота се представя впечатляващо в последно време. Клоп коментира и потенциала в нападение, с който отборът разполага.

“Ние имаме не само трима или четирима офанзивни играчи. Те са дори повече и почти всички в момента демонстрират страхотно ниво. Така е с и с Шакири и Минамино. За съжаление това е единствената зона, в която имаме толкова богат избор на този етап.”

Юрген Клоп коментира и състоянието на Тиаго Алкантара, който ще пропусне дербито с “гражданите”

“Тиаго Още не е готов. Не е нужно да се оперира, но все още е контузен. При тези травми трябва да се гледа ден за ден. Възможно е да има голямо подобрение за един ден. За да се появи в игра обаче, трябва да е тренирал, а той все още не тренира. Поради тази причина няма да разчитаме на него срещу Ман Сити”, споделя треньорът на “червените”.