Клоп: Нямахме никакъв шанс да сме шампиони с толкова контузии
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Манчестър Сити нямаше да е шампион, ако имаше толкова контузии, колкото ние", заяви Клоп

Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп е убеден, че липсата на основни играчи поради контузии е изиграло сериозна роля за представянето на “червените” през сезон 2020/21. Германския специалист заяви, че Манчестър Сити нямаше да спечели Висшата лига, ако също като мърсисайдци имаше трима контузени централни защитници.

„Един футболен тим е като оркестър, в който много хора се трудят заедно. Ако загубиш един, има шанс да се справиш, но ако загубиш двама, тогава става трудно”, заяви Клоп за Sky Sports преди решителния двубой с Кристъл Палас в неделя.

Тимът на Ливърпул се нуждае от успех на “Анфийлд” срещу “орлите”, за да запази мястото си в топ 4 и да се класира за Шампионска лига за следващия сезон.

„Предвид броя на контузените играчи, които имахме, това не беше годината да ставаме шампиони. Никакъв шанс. За който и да е тим. Колкото и да са добри, ако Манчестър Сити не можеше да разчита на трима централни бранители , те нямаше да спечелят първенството. При Юнайтед също. Освен това те отсъстваха горе-долу цялата кампания“, допълни Клоп.

„Играчите се бориха, приеха трудностите и направиха най-доброто, на което са способни. Ако спечелим в неделя и се класираме за ШЛ, тогава сме постигнали най-доброто при тази ситуация. Не свършихме основната си работа, но все пак свършихме нещо”.

„Очевидно е, че нямаше да сме в тази ситуация, ако момчетата не бяха показали характер. Доказаха го милион пъти. Когато минаваш през трудни периоди, изграждаш по-силен колектив. Имаше различни моменти. Някои футболисти не бяха в най-добрата си форма или в най-доброто си настроение. Аз не бях в най-доброто си настроение, но намерихме начин да се държим заедно. В нито един момент не се сочехме с пръст”, заяви Клоп.