google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът Ливърпул стартира новата кампания във Висшата лига с вълнуваща победа с 4:3 над завърналия се в елита Лийдс.

Немалко анализатори обаче побързаха да разкритикуват представянето на Червените в дефанзвиен план. Всъщност за първи път в историята мърсисайдци инкасираха по три гола в два поредни мача на “Анфийлд” (толкова получиха и в последния кръг на миналия сезон).

Мениджърът на тима Юрген Клоп обаче отказа да се присъедини към хора на критиците и не смята, че Ливърпул е изпитвал проблеми в отбрана.

“Наистина не смятам, че сме имали проблеми в защита,” коментира германският специалист. “При първия гол имаше лошо позициониране, а при втория лоша комуникация, но такива неща се случват и не смятам, че ще ги виждаме често при нас.

“При третия гол не затворихме празните пространства, а и Лийдс използва тези шансове максимално. Оставихме ги да играят бързо и наистина вътрешните ни халфове можеха да се справят по-добре. Ясно е, че има какво да подобряваме и ще го направим.”

Клоп се изказа ласкаво за Лийдс, допълвайки че срещу добре организирания ансамбъл на Марсело Биелса наистина се играе трудно.

“Ние знаехме добре още преди мача, че ни очаква труден двубой и труден сезон,” заяви Клоп. “Лийдс е качествен тим, който знаех, че ще ни създаде проблеми заради специфичния си и неудобен за нас стил на игра и те предизвикаха нашите грешки.

“В същото време ние допуснахме някои неточности в защита, но съм доволен, защото срещу такъв противник се играе наистина трудно. Ние обаче можехме и трябваше да вкараме още голове, така че съм доволен. В нападение всичко бе наред, а в защита ще се подобрим, което е сигурно, така че продължаваме напред.”