Клоп отново назова циничната истина за Челси и Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за пореден път обяви, че тимове като Челси и Манчестър Сити неоправдано са поставени в доста по-привилегировано положение, тъй като на практика са държавни клубове.

Германският специалист обаче даде ясно да се разбере, че за мърсисайдци е невъзможно да загърбят традиционния си модел на развитие на мърсисайдци, просто защото някой от споменатите отбори би постигнал по-добри резултати.

Ден преди старта на новия сезон в Премиър Лийг босът на шампионите от своя страна защити и липсата на гръмки трансфери в посока “Анфийлд” след края на миналия сезон.

Червените закупиха само един нов играч в лицето на левия бранител на гръцкия Олимпиакос Костас Цимикас, от когото се очаква да засили конкуренцията на твърдия титуляр на този пост Анди Робъртсън.

„Живеем в несигурен свят,” заяви Клоп пред ВВС. “Този факт изглежда не засяга някои клубове, които са собственост на олигарси и цели държави. Истина е, ние сме различни като клуб.

„Ние спечелихме Шампионската лига и титлата във Висшата лига, придържайки се към този модел. Не може да променим курса просто така и да кажем, че искаме да сме като Челси например.

„Привличането на много футболисти може да е предимство, разбира се, но те трябват да се разбират добре. Идеята не е само да привлечеш качествени играчи.

“Не можеш да вземеш най-добрите 11 в цял свят и просто да се надяваш, че след една седмица ще играят най-добрия футбол. Трябва да работят заедно на тренировъчното игрище.”