Клоп: Пикфорд извади Ван Дайк от мача, имаше чиста дузпа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Играчите на разбират защо голът на Хендерсън е бил от засада", заяви германецът след равенството с Евертън

Ливърпул и Евертън направиха 2:2 на „Гудисън Парк“ в двубой от 5-ия кръг на Висшата лига, а мениджърът на „червените“ Юрген Клоп заяви след двубоя, че е доволен от своите играчи. Гостите повеждаха на двъ пъти в резултата, но Евертън успя да се добере до точката. В добавеното време гол на Джордан Хендерсън бе отменен заради много спорна засада. Немският специалист сподели, че не само той, а и играчите са учудени от отмяната на попадението.

“Представянето ни бе на топ ниво. Мачът също. Добър двубой и за двата отбора. Ние имахме явна доминация срещу отбор, който е много уверен. Това бе може би най-добрият ни мач на “Гудисън”, откакто аз съм в Ливърпул. Резултатът обаче бе 2:2 по различни причини.”

“За мен ситуацията с Ван Дайк бе чиста дузпа, но след това видях как флагът се вдига. Все още си мисля, че нарушението трябваше да бъде изгледано, но това не се случи. Трябва да се допитаме до други хора защо. Разбира се, това не е влизане, което един вратар може да си позволи в наказателното поле. Ако не бе отсъдена засада, това е стопроцентова дузпа. Пикфорд извади Ван Дайк от мача. Не видях добре ситуацията с тази засада, но видях голът на Хендерсън след паса на Садио. Не видях засада. Може би някой може да ми обясни защо има такава. Играчите на разбират защо този гол е бил от засада.

“Ситуацията с Ван дайк не е добра. Той играе с болки почти всеки мач, но сега не можеше да продължи. Честни казано, Тиаго също не изглежда добре. Много сериозно нарушение срещу него”, заяви Клоп.