Клоп получава по 12 милиона на година в Ред Бул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Немският специалист е подписал солиден договор с компанията

Юрген Клоп ще печели между 10 и 12 милиона евро годишно на новата си позиция в Ред Бул, където бе обявен за шеф на футболната стратегия на компанията. Назначението беше официализирано тази седмица, след като бившият треньор на Ливърпул прие роля, отговаряща за управлението и координацията на международната мрежа от футболни клубове на Ред Бул, която включва РБ Лайпциг (Германия), РБ Залцбург (Австрия) и Ню Йорк Ред Булс (САЩ).

Според журналиста на Sky Sport, Флориан Плетенберг, Клоп умишлено е избрал тази стратегическа роля и не обмисля незабавно завръщане към треньорството. Въпреки това, позицията на селекционер на националния отбор на Германия остава потенциална възможност в бъдеще.

Клоп е подписал дългосрочен договор с Ред Бул, но според договореностите има възможност да се оттегли, ако получи конкретна оферта, която иска да приеме. Макар че в споразумението няма предвидена клауза за обезщетение, всички страни са договорили устно възможността за прекратяване на договора като въпрос на взаимно уважение, подчертава Плетенберг.