Клоп преди визитата на Арсенал: Ще бъде интересно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира предстоящото гостуване на своя тим срещу Арсенал, като според него то ще бъде “различно и интересно”. Мърсисайдци ще се стремят да се върнат на победния път след равенството 1:1 срещу Бърнли, като с три поредни победи ще успеят да подобрят рекорда по точки във Висшата лига.

“Ще бъде различно, но пък разполагаме и малко повече време за подготовка. Един ден, но пак е нещо. За последната седмица имахме шест мача и това не е леко, но няма какво да направим. Сега получаваме бонус ден и се надявам играчите да са възстановени от мача в Бърнли. В Лондон ни чака интересен мач”, заяви мениджърът на новия шампион на Англия в интервю за клубния уебсайт. .

През уикенда тимът на Ливърпул загуби за първи път точки у дома през този сезон и Клоп подчерта, че голяма заслуга за това има вратарят на Бърнли – Ник Поуп. Според Клоп неговият отбор е трябвало да се възползва от превъзходството си на терена и да се поздрави с победата.

“Това, което се случи, мой отбор да вдъхнови противниковия вратар да направи невероятен мач – не е за първи път в кариерата ми. През уикенда това се случи отново. При някои спасявания на Ник аз обаче си мислех, че можехме да изиграем и по-добре ситуациите. Но той наистина направи много силен мач и се отличи с две или три спасявания, които се виждат много рядко”, заяви Клоп.

“В някои моменти от двубоя играехме супер. Точно както искаме по принцип. В края обаче им открихме път и това не биваше да се случва. Ако намериш начин да създаваш проблеми на своя опонент, ти си длъжен да се придържаш към това. Направихме го, но не напълно. Дадохме им един шанс, а Бърнли е отбор, който е научен да се възползва”, добави наставникът на Ливърпул.