Клоп след дербито: “Имаше много хубави моменти”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германският мениджър обясни загубата с пропуските пред вратата на Карамелите

Въпреки загубата с 2:0 от Евертън мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп видя доста позитиви в представянето на своите футболисти.

“Тази вечер имаше множество хубави футболни моменти,” заяви германският специалист след днешното дерби. “От гледна точка на изграждането на атаките се справихме добре, като запазвахме спокойствие.

“Но тъй като трябваше да наваксваме в резултата, го нямаше това спокойствие в завършващия момент. А точно в тези случаи трябваше да сме по-спокойни.

“Отборът на Евертън се защитаваше дълбоко, с персонално пазене на човек и с много дух като цяло. Но пак имаше моменти, в които наши футболисти бяха напълно непокрити в наказателното поле. И ние не се възползвахме от тези възможности. Приемам, че заслужаваме критики за това.

“През второто полувреме малко променихме схемата, защото целяхме да създадем повече проблеми за противника. И това веднага се случи, тъй като стигнахме до добри шансове в наказателното поле – Мане на два пъти, Фирмино и той. После дойде дузпата, но тя не беше решаваща, защото се получи в края.”