Клоп задоволи любопитството на репортерите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германецът обяви, че няма никакво намерение да напуска "Анфийлд" преди изтичането на контракта му през 2024 година

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп категорично отхвърли появилите се информации, че може да замени Йоахим Льов на кормилото на националния отбор на Германия това лято.

Днес Льов обяви, че ще оваканти поста след края на европейското първенство през юни и юли тази година.

“Дали съм свободен за лятото, за да сменя Льов? Не, не съм!”, заяви Клоп пред репортерите в навечерието на мача с РБ Лайпциг в Шампионската лига.

“Имам още три години до края на договора ми с Ливърпул. Когато подпишеш договор, трябва да си го спазваш. Някой друг ще свърши работа след лятото.

“Предвид големия брой на добри германски треньори, сигурен съм Германският футболен съюз ще намери добро решение на въпроса.”

Льов наследи на поста Юрген Клинсман през 2006 година и изведе бундестима до световна титла през 2014-а. Договорът му изтичаше през юни 2022-а година и към момента е най-дълго работилият селекционер, но самият той реши да напусне една година по-рано.

Клоп оглави Ливърпул през 2015 година, като успя да спечели с Червените Шампионската лига, както и първата титла във Висшата лига от 30 години насам.

В момента мърсисайдци са в труден период и записаха серия негативни резултати, но въпреки това босовете на клуба изразиха твърдата си подкрепа към германеца.