Клубовете от Висшата лига започват тренировки с контакт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите от Висшата лига на Англия получиха официално разрешение от Правителството да преминат към фаза два от плана за подновяване на първенството – контактни тренировъчни занимания.

През последната седмица отборите тренираха на групи, но играчите нямаха право да се докосват. Рано тази сутрин Английското правителство даде „зелена светлина“ с разхлабването на нова група от противоепидемичните мерки.

„Всички спортисти могат да преминат към Фаза 2 от своята тренировъчна програма – се казва в официалното съобщение. – Това означава подновяването на тренировки с контакт между играчите. Това е важно, за да може да се стигне до подновяването на отборните спортове. Контактът между състезателите е важна част от условията, нужни за провеждане на мачовете.“.

Въпреки това, всичко трябва да се случи поетапно – „ Препоръчваме започването на контактни тренировки на малки групи от по двама, трима състезатели и поетапно да се премине на по-големи групи от 4 до 12 играча. Чак като след това, може да започнат тренировки на целите отбори, без никаква социална дистанция. Както беше и при Фаза 1 от плана да рестартиране на първенството, и във Фаза две остава правилото за спазване на дистанция от всички, не участващи във тренировката. Т.е. треньорите, медицинския персонал и останалите служители от клуба не трябва да се приближават на метър и половина от играчите.

По план, Висшата лига трябва да се рестартира в средата на месец юни.