Клубовете във Висшата лига обсъждат прекратяване на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Неприятна новина за феновете на английския футбол – клубовете от “Премиър Лийг” са започнали да обсъждат прекратяване на сезона. Това стана ясно от изявление на изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс.

Ричард Мастърс сподели, че по време на петчасовата среща през вчерашния ден клубовете са дискутирали варианта за прекратяване на сезон 2019/20 във Висшата лига за първи път след спирането на първенството заради пандемията от коронавируса. Както е известно шампионатът бе спрян в началото на месец март. Това обаче е сценарий, който понастоящем всички отбори отхвърлят, тъй като имат голямото желание сезонът да завърши благополучно, но все пак има вариант пандемията от коронавирус да не позволи това.

“Това е първият път, когато обсъждаме предсрочно прекратяване на сезон 2019/20 в “Премиър Лийг”. Нашата единствена цел на този етап остава сезонът да завърши и да се изиграят всички кръгове, но е важно да обсъдим всички възможности с клубовете. Очевидно няма да играем до средата на юни. Не изглежда съвсем правилно да говорим за футболни двубои преди да вземем решение кога ще започне първият етап от тренировките на клубовете. Но от гледна точка на това как ще се провеждат тези мачове, има още много вода да изтече и тогава ще продължим да оценяваме обстоятелствата”, сподели Ричард Мастърс замедиите.