Кметът на Болоня официално отмени мача с Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Все още не е ясно кога ще се изиграе срещата, но със сигурност ще е през пролетта

Мачът от Серия А между Болоня и Милан, който трябваше да се играе на стадион Ренато Дал’Ара в Болоня, официално беше отложен, след решение на Лега Серия А и подкрепа от страна на кмета на Болоня, Матео Лепоре. Заповедта на кмета забранява провеждането на мача, включително и при закрити врати, поради екстремни метеорологични условия в региона.

В свое изявление Лега Серия А потвърди отлагането и разкри, че са обмисляни варианти за провеждане на мача на други стадиони като тези в Комо и Емполи. В крайна сметка обаче, след среща на борда на лигата и настояване от страна на Болоня, бе взето решение да се отложи срещата. Най-ранните възможни дати за пренасрочване са през 2025 г. поради натоварените графици на двата отбора.

Президентът на Милан, Паоло Скарони, изрази своето разочарование от решението, коментирайки: „Кметът забрани игрите при закрити врати; не разбирам защо.“ Той също така добави, че Милан е бил готов да изиграе мача по график. Въпреки това, от Болоня настояха за отлагане, посочвайки трудностите, които биха възникнали за техните фенове.