google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският боксьор Кубрат Пулев е бил тестван за допинг. Това съобщи самият той чрез социалната мрежа Инстаграм. Без да съобщава повече подробности за внезапнапа проверка, българинът публикува снимки, на които ясно се вижда, че е бил посетен от антидопингов екип, на когото родният претендент е бил длъжен да даде поискани проби за наличие на забранени стимуланти.

Кобрата тестван за допинг, британски експерт предупреди Джошуа да внимава с българина (СНИМКИ+ВИДЕО) 1 Кобрата тестван за допинг, британски експерт предупреди Джошуа да внимава с българина (СНИМКИ+ВИДЕО) 2

Кобрата се готви усилено за предстоящия мач за световната титла срещу британеца Антъни Джошуа. Двубоят е планиран да се проведе на 20-ти юни на стадиона на Тотнъм, но мениджърът на Джошуа Еди Хърн заяви, че е възможно датата да бъде изместена с един месец, заради рисковете от коронавируса.

Към момента Кубрат Пулев не е коментирал тази възможност. Българинът е изцяло фокусиран върху самата подготовка, която ще му даде втори шанс да щурмува световния връх. Битката ще бъде за 3 от поясите в тежка категория на професионалния бокс. Четвъртият към настоящия момент е в ръцете на Тайсън Фюри, който наскоро спря победния устрем на американеца Дионтей Уайлдър.

Въпреки вируса и епидемиологичната обстановка в цял свят, Кобрата продължава да тренира на пълни обороти. В момента той е в София, където поддържа форма с брат си Тервел, подложен също на допинг тест преди няколко дни. Кубрат Пулев публикува и видео в Инстаграм, на което се вижда как прави бой със сянка с малки гърички в ръцете. Финалът на видеото завършва с мотивиращите и поучителни думи на българина – “И сам воинът е воин”.

👊🏻 🇧🇬 👊🏻 🥊

Gepostet von Kubrat Pulev am Mittwoch, 18. März 2020

Междувременно един от най-известните британски боксови експерти Адам Буут предупреди Антъни Джошуа да подходи сериозно към битката и да не подценява в никакъв случай Кубрат Пулев.

„В тежката категория всичко се случва. Най-добрите години на Пулев може и да са зад гърба му, но той има опита на своя страна и знае много добре как да се грижи за себе си и какво да прави на ринга.Това, че единият боксьор е по-възрастен от другия не означава, че по-старият е забравил как да удря. Ако Пулев бъде подценен, Джошуа ще си изпати. Няма да се изненадам, ако Антъни е разсеян от бизнес страната на мача. Това вече му се случи миналата година с Анди Руис“, обясни британския треньор,  който в момента работи с младите боксьори Майкъл Конлан и Джош Кели.