Кои клубове пострадаха от коронавируса и кои мачове са отменени
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Какво се случи и кои клубове пострадаха от коронавируса?

Опасният коронавирус не пощади световния футбол. Заради него Серия А и Примера Дивисион вече бяха спрени, а в Англия напълно се забранява на феновете да посещават мачове.

Франция

От своя страна, френската футболна федерация отмени всички мачове от първенството в страната, като това съобщи вчера лично президентът на федерацията Ноел Льо Грей.

„Тази вечер бих искал да обявя спирането на всички дейности и всички състезания, провеждани от федерацията, нейните лиги и дистриктите в цяла Франция. Всички аматьорски първенства за мъже и жени от всички възрастови категории, турнири и тренировъчни лагери, тренировки и събития на футболни училища се прекратяват от 13 март за неопределено време, до по-нататъшно уведомление. Те ще бъдат подновени веднага щом санитарните условия позволяват. Изявлението не се отнася за мачове от Лига 1 и Лига 2 – тези турнири не са пряко подчинени на федерацията, но скоро може да бъде обявено, че спират и те.“

Германия

Също така сезонът на Бундеслигата може да бъде завършен предсрочно, без шампион – футболна федерация на Германия обмисля сериозно възможността да спре този сезон, съобщи германското издание Express.

„Трябва да вземем предвид всяко развитие, за да сме подготвени за факта, че когато не е възможно провеждането на мачове, сезонът ще бъде прекъснат или дори ще приключи преждевременно. Целта, разбира се, остава края на сезона на спортна основа. Но последната дума е на здравните власти. Те трябва да вземат ясни и отговорни решения “, заяви генералният секретар на федерацията Фридрих Къртис.

Има голяма вероятност всички големи спортни събития да бъдат прекратени в страната през следващите седмици. Става все по-очевидно, че сезонът ще бъде поне прекъснат и евентуално дори завършен след 26-ия кръг, който остава да се проведе през уикенда. Един от възможните развои на събитията е след този кръг сезонът да бъде завършен предсрочно, а резултатите да се сумират, според резултатите от изиграните кръгове, но нито един от отборите да не бъде обявен за шампион.

Европейските купи

Сега вирусът стигна до европейските купи. При това не става въпрос само за редовните срещи или мачове без зрители. Самите турнири са заложени на карта.

Първата новина за евентуалната отмяна на европейските състезания беше обявена от British Sky Sports.

„УЕФА обмисля да прекрати Шампионската лига и Лига Европа заради коронавируса. Висшите служители искат турнирите да бъдат спрени, тъй като вирусът вече е започнал да заразява участниците в Европейската купа. ”

Скоро известният италиански журналист Танкреди Палмери отбеляза, че УЕФА ще отмени Шампионската лига и Лига Европа.

 

 

“УЕФА трябва да обяви днес прекратяването на Шампионската лига и Лига Европа”, туитира Палмери.

Кои клубове пострадаха от коронавируса

На 12 март Реал Мадрид обяви карантина в клуба. Опасен вирус бе открит в член от баскетболния отбор. Поради факта, че баскетболистите тренираха в същата база като футболистите, карантината засегна и отбора на Зинедин Зидан. Следващите две седмици играчите трябва да са в изолация у дома, така че гостуващият мач на Реал Мадрид с Манчестър Сити, който трябваше да се проведе на 17 март пострада.

Ден по-рано коронавирусът бе открит в защитника на Ювентус Даниеле Ругани. В резултат на това Торинският клуб също беше принуден да остане под карантина.

След като научи за инфекцията на съотборника си, Кристиано Роналдо отказа да се върне в Торино, както вече беше казал на Ювентус.

Мачът реванш на 1/8 финала на Шампионската лига между торинския клуб и Лион, насрочен за 17 март, сега също е под голям въпрос.

Интер реши да изолира футболисти и служители на клуба. На 8 март “нерадзурите” се срещнаха с Ювентус в мача от Серия А. Ругани прекара всички 90 минути на пейката, но в Интер никой не искаше да рискува.

В допълнение, собственикът на Олимпиакос Евангелос Маринакис също се зарази с коронавируса. Въпреки това, карантина в гръцкия клуб не бе въведена, защото футболистите, членовете на треньорския щаб, както и състава на медицинския и техническия персонал на клуба имаха отрицателни тестове за инфекцията. Следователно мачът от 1/8 финалите на Лига Европа между Олимпиакос и Улвърхемптън ще се проведе, но без зрители.

Кои клубове пострадаха от коронавируса и кои мачове са отменени 1

Кои мачове вече са отменени

Засега само официално обявиха отмяната на два мача в Лига Европа. Решиха да отложат за неопределен период от време домакинската среща на Интер с Хетафе и играта на Севиля и Рома в Испания. Порталът Football Italia съобщи, че президентът на УЕФА Александър Чеферин дори предлага на италианските клубове да се оттеглят от Лига Европа, обаче представители на Интер и Рома отказаха.

Съдбата на други мачове от Европейската купа ще бъде решена на 17 март на специално събитие, на което ще присъстват представители на 55 асоциации, членове на УЕФА, лидери на Асоциацията на европейските клубове и европейски лиги, както и представители на Международната федерация на асоциациите на професионалните футболисти. Твърди се, че дневният ред на срещата ще включва и отмяната на Европейското първенство 2020.