google новини лого Последвай ни
Добави коментар

През месец февруари битките в Шампионска лига се подновяват с фазата на 1/8-финалите. Има страхотни дербита още на старта на директните елиминации, сред които: Реал Мадрид – Ман Сити, Атлетико – Ливърпул и Наполи – Барселона. Някои от изявените фаворити в турнира може да отпаднат още на 1/8-финалите. Вижте кои отбори са с най-големи шансове да спечелят състезанието през сезон 2019/20 към настоящия момент.

Три изявени фаворита

Букмейкърите дават най-големи шансове на три тима да спечелят турнира – английските Ливърпул и Ман Сити (по 5.50 коефициент), както и Барселона (6 коефициент). На пръв поглед Барса има най-лесен съперник на 1/8-финалите в лицето на италианския Наполи. Английският шампион Манчестър Сити го чака труден сблъсък с Реал Мадрид и дори може да отпадне още на 1/8-финалите. Настоящият носител на трофея – Ливърпул, също има трудна задача като се изправя срещу Атлетико Мадрид. Първият двубой на “червените” е на “Уанда Метрополитано” на 18 февруари. Ливърпул е фаворит да елиминира мадридчани с коефициент около 1.30 да продължи на 1/4-финалите.

ПСЖ и Байерн също са с големи шансове

Отборите на ПСЖ и Байерн Мюнхен също са сред топ 5 на фаворитите да спечелят Шампионска лига като коефициентите за тях са около 8. Парижани гостуват на Борусия Дортмунд на старта на директните елиминации. Томас Тухел ще се изправи срещу бившия си отбор като ПСЖ е фаворит в сблъсъка с коефициент 1.25 да премине в следващата фаза. Байерн Мюнхен пък ще има доста по-сложна задача срещу Челси на Франк Лампард. Баварците обаче са силно фаворизирани да преминат в следващата фаза на състезанието и да са сред най-добрите 8 през този сезон.

Ювентус е леко подценяван

Изненадващо висок е коефициентът за Ювентус да спечели Шампионска лига. Ставката за “бианконерите” е около 12 като те имат лесен съперник на 1/8-финалите – Олимпик Лион. Кристиано Роналдо и компания надали ще срещнат проблеми срещу този съперник и би трябвало да ги видим с лекота да преминат към 1/4-финалите.

Миналогодишният финалист в турнира – Тотнъм, е с коефициент 21 да спечели Шампионска лига, докато за Реал Мадрид коефициентът е 19.