google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Интер ще се стреми да защити титлата в Италия, докато Наполи се надява да се върне в челото на класирането

Остава много малко до началото на сезон 2024/25 в италианската Серия А. Вълнението сред футболните фенове на Апенините е огромно. Битката за титлата в Италия обещава да бъде една от най-интензивните през последните години като повечето топ отбори са в готовност да се борят за Скудетото. В следващите редове ще анализираме големите претенденти за титлата в Серия А 2024/25,

Интер

Интер ще защитава Скудетото и е фаворит на букмейкърите за спечелването на титлата в Серия А за новия сезон. През миналия сезон “нерадзурите” демонстрираха силата си, като спечелиха Скудетото няколко кръга преди края на сезона и загубиха само два мача в лигата, спечелвайки така желаната втора звезда върху екипите. Ключови играчи като Лаутаро Мартинес, който вкара впечатляващите 21 гола миналия сезон, и халфът Николо Барела ще бъдат от решаващо значение за предстоящата им кампания, докато привличането на нови попълнения като Мехди Тареми и Пьотър Желински допълнително подсилва отбора им. Под тактическото ръководство на Симоне Индзаги, “нерадзурите” имат класата отново да са шампиони на Италия. Заслужава обаче да се спомене, че нито един отбор не е успял да защити титлата си, откакто бе сложен край на доминацията на Ювентус през кампанията 2019/20.

Милан

Вицешампионът от миналия сезон – Милан, отново е сред фаворитите за титлата в Италия. “Червено-черните” ще трябва да подсилят отбора си през лятото, ако искат да станат шампиони. С назначаването на Пауло Фонсека за нов старши треньор, отборът се стреми да преодолее разликата между тях и големия  съперник Интер, опитвайки се да си върне титлата. Рафаел Леао, който имаше 15 гола и 8 асистенции през миналия сезон, заедно с Тео Ернандес и Кристиан Пулишич се очаква да бъдат от решаващо значение за кампанията на Милан. В защита отборът трябва да си възвърне стабилността с играчи като Фикайо Томори, Пиер Калулу, Малик Тиау и новото попълнение Страхиня Павлович.

Ювентус

Името на Ювентус преди всеки сезон е логично да бъде замесено в битката за титлата. Въпреки че не спечелиха лигата през последните няколко сезона, те направиха значителни подобрения в състава това лято. Кефрен Тюрам и Дъглас Луиз подсилиха халфовата линия, а вратарят Ди Грегорио от Монца също бе привлечен. Новият старши-треньор Тиаго Мота свърши отлична работа в Болоня. Той обаче готви раздяла с доста футболисти от титулярния отбор, включително Федерико Киеза, така че няма да бъде лесно на “бианконерите”. Все пак способността на Мота да изгражда млади таланти, като същевременно използва опита на опитни играчи, ще бъде от решаващо значение за Ювентус този сезон.

Наполи

Наполи се подготвя за новата кампания с амбиции след изключително разочароваща кампания 202-24, в която те завършиха на 10-то място в Серия А. Въпреки слабото представяне през миналия сезон, Наполи остава клуб със значителен потенциал и има желание да се утвърди отново като основен претендент, особено сега, когато Антонио Конте застана начело на отбора. Известен със своята тактическа проницателност и способност да вдъхновява отбори, лидерството на Конте може да бъде ключово за шансовете на Наполи да спечели титлата. Грандът от Неапол вече подсили състава си със забележителни попълнения като Леонардо Спинацола от Рома и Алесандро Бунджорно от Торино, които ще добавят дълбочина и качество към защитата. Те обаче загубиха и някои ключови играчи, така че предстои да видим дали ще могат да се борят с Интер, Ювентус и Милан.

Как водещите букмейкъри предвиждат битката за титлата:

1. Интер

2. Ювентус

3. Милан

4. Наполи