google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Интер Антонио Конте засипа с гневни критики силните на деня в италианския футбол, наричайки “безумен” начинът на съставяне на програмата на неговия тим.

В същото време специалистът заяви, че шампионът и временен лидер Ювентус се ползва със специални привилегии и е поставен в много по-добри условия от своите опоненти.

След впечатляваща серия Нерадзурите се доближиха на шест точки зад Ювентус, но снощи стигнаха само до равенство – 2:2, при гостуването на Рома, като точката бе извоювана след късна дузпа, реализирана от Ромелу Лукаку.

Отсъждането на 11-метровия удар предизвика полемики на Апенините, но Конте бе категоричен и обяви ситуацията за съвсем ясна, като насочи яростните си стрели към програмата.

“Бих искал да погледнем програмата на Интер,” започна емоционалната си изповед бившият селекционер на Италия. “Нашият календар е безумен и ни създаде огромни проблеми.

“Ние винаги играем късно, какво късно, ние играем през нощта. В същото време съперниците ни винаги имат ден повече от нас за почивка. Това са фактите!

“Това е аномалия и ако претендирате за честно третиране на ситуацията, погледнете какво се случи в последния кръг. Нашият календар е лудост!

“Интер очевидно нямаше представител, когато е правена тази програма. Не е ли очевидно? Та някои отбори имат пет дни почивка?!? (б. р. – Конте визира Ювентус)

“Ние обаче играем на чужд терен по нощите и обикновено се прибираме у дома в 4 сутринта.

“Ясно е, че всички трябва да правим компромиси, но защо винаги Интер е този, който издърпва късата клечка? Винаги! Не е ли забавно? Ако някой трябва да е ощетен, това винаги е Интер.

“Казвайки всичко това, не искам да създавам напрежение или да търся извинения. Нашите момчета играят през три дни, през нощта, а после се прибират се в 4 сутринта и въпреки това са на второ място само на пет точки зад Ювентус…

“Говорим за отбор, който според мен се справя много добре. Ние вече си осигурихме място в Шампионската лига… четири кръга преди края. Интер е с 14 точки над петия в класирането.

“Да не забравяме, че ние започнахме сезона с еднакви цели с Рома и Наполи.

“Ако някои казват, че Интер не се представя достатъчно добре, какво тогава да кажем за отборите, които ще останат извън четворката?”