Конте: Всички отбори в серия А са много далеч от Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Главният треньор на Интер – Антонио Конте, коментира поражението от Ювентус (0:2) в 26-ия кръг на Серия А.

Припомняме, че голове отбелязаха Аарън Рамзи в 54-ата минута и Пауло Дибала в 67 минута.

„Играта до първия гол беше много балансирана. Започнахме второто полувреме много по-добре от противника, но голът на Рамзи промени всичко, най-вече психологически. Този гол увеличи увереността на противника и обезнадежди нашите – след това така и не можахме да се възстановим.

Разликата между Интер и Ювентус, с изключение на играта със Сампдория, е 6 точки. Това са две поражения – на “Сан Сиро” и сега тук. Но във футбола е така – трябва да се поучим от подобни поражения, за да израснем във всяко отношение – и като характер, и като качество на играта.

Но да не забравяме, че говорим за Ювентус, който става по-силен всяка изминала година, тъй като подсилва състава на тима с висококачествени играчи – футболисти с богат опит и много трофеи зад гърба си. Докато нашият проект стартира едва преди 7 месеца. Опитваме се да направим всичко възможно за укрепване на тима, но не можем да сравним с отбор, доминиращ в италианския футбол от цели 8 години. Ние трябва да изграждаме отбора тухла по тухла, година след година, за да достигнем един ден до нивото на Ювентус. Всички останали отбори от Серия А вече са много назад от тях “, заяви Конте пред Sky Sport Italia.

Припомняме, че Ювентус отбеляза 63 точки и се завърна на първото място в Серия А, след като победи Лацио (62). Интер остава на 3-та позиция с 54 точки.