Кориере дело Спорт: Роналдо ще премине в ПСЖ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Кристияно Роналдо обмисля да се раздели с Ювентус. Твърдението е на италианския ежедневник Кориере дело спорт. Според вестника, португалецът ще премине в редиците на френския шампион ПСЖ още през идното лято. Французите са осъществили първоначален контакт с Роналдо и да получите принципното му съгласие за трансфера.

Като основна причина за трансфера се изтъква орязването на заплатите в Ювентус с 33 %. Някои от футболистите като Буфон, Киелини и Бонучи са се съгласили да се разделят с по 75% от заплатите си. Но не всички в отбора са готови с лека ръка да намалят приходите си. Загубите за Роналдо ще са около 5 милиона евро само до края на настоящата кампания, а това е много голяма загуба за човек, който желае да стане първия милиардер футболист в света.

Кристияно пристигна в Торино през лятото на 2018-та и подписа 4 годишен контракт на стойност 31 млн. евро. След орязването, за португалеца ще остават по 20 милиона, което не го удовлетворява.

Играчът първо е говорил с ръководството на „старата госпожа“ за да им покаже, че не е съгласен с едностранното решение, но клубът твърдо е застанал зад позицията си. След което, Роналдо е пожелал да се раздели с Ювентус.

Парижани пък са сигурни, че ще продадат Неймар на Барселона за около 100 млн. евро. Тези пари ще могат да бъдат инвестирани в Роналдо.  Шефовете на ПСЖ са обещали да покрият настоящата заплата на нападателя, което го е убедило да избере тяхното предложение.