Кормие: Отказвам се, ако не се бия с Миочич през лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият шампион в две категории на UFC Даниел Кормие имаше намрение да се оттегли от активна състезателна кариера в ММА след една последна битка – тази срещу Брок Леснар Идеята на олимпийския борец към онзи момент бе да завърши спортния си път в смесените бойни изкуства с атрактивна битка, която да бъде монетизирана порядъчно. Леснар обаче отказа боя и това принуди американецът да промени своите планове и да излезе за защита-реванш срещу коравия боец от хърватски произход Стипе Миочич. Двамата се изправиха един срещу друг през миналия август и въпреки доминантната игра в първите рундове на Даниел, в 4-тата част Стипе успя да го нокаутира и да грабне титлата в тежка категория.

В настоящата ситуация Кормие иска трети бой с Миочич, в който да търси победа, връщане на титлата и отказване. В последните си изказвания обаче, боецът заяви, че ако до лятото битката със Стипе се окаже невъзможна, то той най-вероятно ще прекрати кариерата си по-рано. Ето какво сподели една от най-емблематичните фигури в света на ММА в последното си интервю:

“Не мисля, че третата ни битка ще бъде забавена толкова много. Мисля, че срещата ще се случи през лятото или към края на лятото. Мисля, че страната ще заработи през лятото и ние ще се завърнем. Сега не можем да тренираме и не знам как още влияе това на останалите неща. Да, ако това нещо продължи и през есента и навлезе през зимата, то няма начин аз да остана. До тогава ще съм приключил. Мисля, че битката трябва да се случи през лятото.”

Настоящата ситуация около пандемията от коронавирус обаче поставя редица въпосителни около организирането на такъв мач през лятото. Първо – никой не е наясно колко ще продължат настоящите рестрикции положение със затворени тренировъчни зали. Второ, никой не може да гарантира, че атлетите ще се подготвят качествено до лятото за подолни двубои, а и самият Стипе Миочич не е дал публично съгласие за такъв бой. Той дори обяви, че в момента приоритет ще бъде защитата не на титли, а на хората, които имат нужда в настоящата борба срещу коронавируса. Извън битките, Стипе Миочич е пожарникар-парамедик и неговите компетентности в момента са от важно значение да много хора.