Кормие поглежда към края на кариерата си и една последна победа (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият шампион в тежката категория на най-престижната организация в света на смесените бойни изкуства UFC  Даниел Кормие е в очакване на тъй жадуваната битка с настоящия носител на пояса Стипе Миочич. Очаква се това да бъде последната или една от последните срещи, които Кормие ще изиграе в октагона преди да се отгели завинаги от активна състезателна дейнст. Даниел се готви усилено и има ясно поставена цел пред себе си – шампионски пояс отново на кръста му. 41 -годишният боец очаква битката с Миочич да се случи през следващите месеци.

Даниел изглежда нетърпелив и фокусиран върху целта си. През последните седмици той неколкократно отправи критики към Миочич за това, че шампионът отказва да се изправи срещу него и по този начин протаква двубоя във времето. Миочич от своя страна има проблем с отлепена ретина на окото, а с началото на глобалната пандемия от Коронавирус заяви, че ще фокусира усилията си към справянето с проблема и ще почине за известно време от битките. Кормие обаче не е единственият, който не одобрява позицията на Миочич относно бъдещето на световната титла при най-тежките. Президентът на UFC Дейна Уайт обяви, че не е доволен от решенията, които взима Стипе и е готов дори да го лиши от титлата.

Скоро след реакцията на Уайт Миочич обяви, че е започнал да преговаря с организацията за дата, на която да се бие с Кормие и Даниел стартира своя лагер. Стипе успя да нокаутира Кормие през август миналата година и си върна титлата при тежките. Това беше първа загуба за Кормие в тежка категория и прекъсна неговата серия от 7 поредни победи.

“Хубаво е отново човек да се върне към тренировките. Треньорът ми даде да правя интервални упражнения на колелото с високо съпротивление. Отново ще стана шампион”, обяви Кормие и пусна видео от своя тренировъчен процес.

Вижте и как Кормие възвръща форма с тежките интервални тренировки на стациониран велосипед: