Корне:”Тя е невероятна, бекхендът и е като лазер!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Французойката Ализе Корне, която беше надиграна от Цвети Пиронкова в епичен осминафинал на US Open се преклони пред българската тенисистка, като в същото време я засипа с похвали.

“Горда съм, че спечелих този втори сет, защото наистина бях в лоша позиция”, заяви тя пред L’equipe.

“Тя е толкова изненадваща и невероятна. Тя започна и третия сет много добре. Геймът при 4-3 на моя сервис беше ключов и ми струваше скъпо.

“Дадох всичко, което имах в тази игра, дори това, което нямах. Какво повече? Освен да се поклоня на това момиче, което беше малко по-добро от мен. Разбира се, има неща, които бих могла да направя по-добре, но направих най-доброто, което можех с това, което имах.

“Играе така, сякаш никога не е спирала. Това си беше Пиронкова от едно време. Играта ѝ никога не е била много удобна за мен. Знаех какво да очаквам.

“Бекхендът и е супер ефективен, като лазер. Върви много бързо, дълбок и труден за връщане. Знаех, че трябва да ориентирам играта повече към нейния форхенд.”

Корне заяви в шеговит тон, че рецептата за успех на Цвети е раждането на нейния Александър.

“Може би ключът е да имаш дете,” заяви французойката. “Може би и аз ще го направя. Това беше малко разочароващо като мач, защото видях, че имах някакъв шанс, но в същото време, тя не ми позволи да се възползвам.”

Пиронкова се класира за първи четвъртфинал на US Open в кариерата си. За място в полуфиналите утре Цвети ще се изправи срещу голямата фаворитка Серина Уилямс