Коронавирус: Отложиха Ман Сити – Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тазвечершният двубой от Висшата лига между Манчестър Сити и Арсенал е отложен, тъй като играчите от лондонския клуб са имали контакт със собственика на гръцкия Олимпиакос Пирея, който е заразен с коронавирус.

Редица играчи на Арсенал се срещнаха с Евангелос Маринакис след двубоя от 1/16-финалния кръг на Лига Европа в Лондон на 27 февруари. Маринакис, който също е собственик на Нотингам Форест, заяви във вторник, че се е заразил с коронавирус

„Решението за отлагане на срещата тази вечер беше взето като предпазна мярка от медицински съвет, след като се оказа, че хора от Арсенал са влезли в контакт със собственика на Олимпиакос  Евангелос Маринакис, който е заразен с COVID-19 .”, се гласи в съобщение на Ман Сити.

Арсенал пък заяви, че рискът за играчите им е “изключително нисък”, но те ще следват медицинските указания.

„Медицинските съвети, които получихме, изтъкват рискът играчите да развият COVID-19 при изключително ниски нива“, се казва в изявление на Арсенал.

„Въпреки това ние стриктно следваме правителствените указания, които се препоръчват – всеки, който е влязол в близък контакт с някой от заразените, да се самоизолира у дома за 14 дни от последния път, когато е имал контакт.

“Играчите ще останат по домовете си до изтичане на 14-дневния период. Четирима служители на Арсенал, които седяха близо до г-н Маринакис по време на мача, също ще останат у дома, докато не изминат 14-те дни.”