Коронавирусът и спортът: Последни новини във футбола, баскетбола и др.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Коронавирусът засегна сериозно спорта като към момента все още няма яснота кога ще се възобнови нормалната спортна дейност. Вижте някои от последните новини свързани с пандемията коронавирус и спортните събития:

Вердер Бремен взима крайни мерки

Тимът от Бундеслигата Вердер Бремен обмисля да играе домакински мачове извън собствения си стадион, ако първенството се възобнови с мачове при закрити врати, според председателя Клаус Филбри.

“Ако се окаже, че няма да играем в Бремен, тогава ще трябва да имаме предвид алтернативни места”, каза Филбри за Радио Бремен. “Не мога да изключа това”, добави той.

Коментарите му дойдоха, след като министърът на вътрешните работи на Бремен Улрих Маерер заяви, че е против мачовете да бъдат поставяни зад затворени врати на “Везерщадион” в Бремен.

НБА играчите са готови да се върнат към тренировките

Медиите в САЩ предполагат, че играчите на NBA биха могли да се върнат в тренировъчните бази на отбора още в петък, при условие че няма заповеди за престой у дома, като част от отговора на пандемията на коронавирус в съответните им държави.

NBA беше първата голяма професионална американска спортна лига, която спря своя сезон заради коронавируса на 11 март, след като Руди Гобърт от Юта Джаз даде положителен тест.

Прилагат се строги мерки, докато възобновяването на тренировките първоначално ще бъде чисто доброволно.

Никарагуа бе домакин на бокс събитие, тъй като боксьорите “трябва да ядат”

Боксът се възобнови в Никарагуа в събота вечер с осем двубоя с публика, като стотици зрители присъстваха да гледат двубоите на живо в Манагуа.

Промоутърът Розендо Алварес, бивш двукратен световен шампион, предложи безплатни билети за събитието, като открито отхвърли заплахата от вируса. Длъжностни лица обаче не присъстваха на събитието.

„Тук не се страхуваме от коронавируса и няма карантина. Трите смъртни случая (докладвани досега от Министерството на здравеопазването) са дошли отвън и никой в ​​страната не е заразен”,” сподели Алварес, известен като “Ел Буфало”, преди събитието.

„Никарагуа е бедна страна и боксьорите трябва да ядат. Те не могат да останат затворени в дома си.”

Планове за сезон с 18 старта във Формула 1

Сезонът във Формула 1 може да започне в Австрия на 5 юли, първият старт от сезон с 18 състезания, тъй като някои писти се подготвят да бъдат домакини на повече от едно състезание.

Голямата награда на Австралия на 15 март беше първата от вече 10-те състезания, които бяха отложени или отменени, но съществуват предварителни планове за някои места за провеждане на повече състезания, започвайки от пистата “Ред Бул” в Австрия, за да се получи по-голям сезон.

“Очевидно са проведени много проучвания за това как може дадена писта да бъде домакин на състезание без фенове и минимално количество присъстващи хора”, заяви шефът на отбора на Red Bull Кристиан Хорнер.

„Ще бъдат въведени процедури, включващи тестове за коронавирус и намаляване до около 80 души на броя на служителите в отборите.

“Глобалната криза е по-голяма от нашия спорт, но към момента може да кажем, че 5 юли е отправна точка за начало на сезона. Ако нещата се променят и се влошат, то ситуацията ще се промени”, добави Хорнер.

Пистата “Силвърстоун” също беше определен за домакин на повече състезания. въпреки че Великобритания беше силно засегната от вируса.