Коронавирусът отложи мач от Лига Европа

Прочетена:1275
Коронавирусът отложи мач от Лига Европа 1
1 0

Днешният двубой от турнира Лига Европа между Макаби Хайфа и босненския Железничар е отложен, след като петима футболисти на гостите са дали положителен тест за Covid-19 след пристигането на отбора в Израел.

Министерството на здравеопазването отправи предупреждение към граничните власти на Израел да бъдат максимално прецизни с изследванията на босненските футболисти, след като 6-ма техни състезалите още в Босна и Херцеговина са били с положителна проба за коронавирус.

Сега нови 5-ма футболисти са установени с Covid-19 на летището в Лод. “Тези резултати означават, че има активно огнище на коронавирус в отбора и следователно провеждането на мача между двата тима по прорама представлява опасност за здравето на всички, които вземат участие”, заяи професор Итамар Грото, генерален директор на агенция към министерството на здравеопазването. Той потвърди, че отборът на Железничар при желание може да се върне незабавно с чартърния си полет в Босна и Херцегвина съобразно предписаните мерки за такива случаи.

Макаби (Хайфа) и изпълнителният директор на футболната федерация на Израел Ротем Камер обявиха, че най-вероятно УЕФА ще премести мача за друга дата. Ако избраната нова дата съвпада с ангажимент във вътрешния календар, то съответната национална федерация ще се съобрази с това.

В Шампионската лига пък отборът на Слован се превърна в огнище на коронавирус. Словашкият тим не успя да спре разпространението на заразата и бе изхвърлен автоматично от турнира.

Сподели