Кошмарът е факт – Георги Йомов изгоря за 4 години без права
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националът на България ще може да стъпи отново на терена през 2026 година

Новината, от която най-много се опасяваха ЦСКА и Георги Йомов е факт. УЕФА наказа крилото на “армейците” да остане без състезателни права за 4 години, заради употреба на допинг. Това още не е обявено официално, но “Мач Телеграф” твърди, че има достоверна информация от “Армията” и БФС и решението вече е взето.

Крилото получи забрана да играе на 25 август, след като около месец по-рано в кръвта му са намерени забранени вещества. Пробата на Йомов бе взета след мача на ЦСКА с Македония (Гьорче Петров) в Лигата на конференциите. Впоследствие стана ясно, че въпросният допинг е дехидрохлорметилтестостерон.

Става дума за препарат, който е спрян от продажба още през 90-те години на миналия век, а в някои държави и от по-рано. Той може да бъде закупен единствено на черния пазар. Този факт е разбил защитата на Георги, която се основаваше на твърдението, че дехидрохлорметилтестостеронът случайно е попаднал в тялото му, защото самата покупка изисква да се нарушат правилата, а това говори, че футболистът е осъзнавал какво прави.