google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул е голямото дерби по английските терени този уикенд

Третият кръг на Висшата лига се очертава като най-интересният от началото на сезона. Този уикенд ще предложи доста оспорвани мачове – Манчестър Юнайтед и Ливърпул е голямото дерби, а доста интересни ще бъдат и двубоите Арсенал – Брайтън, Уест Хям – Ман Сити и Нюкасъл – Тотнъм.

Събота, 14:30 ч.: Арсенал срещу Брайтън

Третият кръг на Премиърг Лий стартира на “Емиратс” със сблъсък между Арсенал и Брайтън. И двата клуба започнаха страхотно сезона с по две победи. Арсенал срази Астън Вила с 2:0 като гост в миналия кръг, а Брайтън записа домакински успех над Манчестър Юнайтед. Въъпреки че и двата тима са силни в защита от началото на сезона, когато те се срещнат, обикновено има много голове. В последните четири срещи от Висшата лига помежду им бяха отбелязани общо 14 попадения. Арсенал спечели три от тези четири мача с резултат 4-2, 2-0 и 3-0 и ще бъде уверен след две впечатляващи победи, за да започне кампанията си с три поредни успеха. Отборът на Микел Артета е фаворит за сблъсъка и очаквам да се поздрави с трите точки.

Събота, 19:30 ч.: Уест Хям срещу Манчестър Сити

Късният мач в съботната програма на Висшата лига противопоставя Уест Хям срещу шампиона Ман Сити. “Гражданите” взеха пълния комплект от точки в първите си две срещи за кампанията след убедителни победи над Челси (2:0) и Ипсуич (4:1). Тимът на Пеп Гуардиола се отправя към “Лондон Стейдиъм” с целта да запише още една победа. “Небесносините” са в серия от 4 поредни успеха срещу “чуковете”. Отборът на Уест Хям записа загуба и поражение в първите два кръга на Висшата лига. Лондончани бяха победени с 2:1 от Астън Вила в първия кръг, но след това надвиха Кристъл Палас с 2:0 на “Селхъст Парк”. Уест Хям постигна втори пореден успех, след като в сряда надви Борнемут с 1:0 в Купата на Лигата. Но очаквам домакините да нямат сили да спрат Ман Сити и смятам, че гостуващият тим ще бъде краен победител.

Неделя, 15:30 ч.: Нюкасъл срещу Тотнъм

В неделя отборите на Нюкасъл и Тотнъм ще премерят сили. И двата клуба започнаха кампанията победа и равенство. В миналия кръг Тотнъм победи Евертън с 4:0 у дома, а Нюкасъл завърши наравно 1:1 срещу Борнемут на “Виталити Стейдиъм”. След разочароващото седмо място през миналия сезон, началото на този сезон за “свраките” беше добро с победа с 1:0 над наскоро промотиралия Саутхемптън. Тотнъм се върна у дома на старта на сезона след разочароващото равенство с Лестър в първия уикенд на сезона, за да направи доминиращо представяне срещу Евертън, където имаха 71% притежание на топката и допуснаха само един удар към вратата. Звездата на Тотнъм Хюн-мин Сон вкара за първи път този сезон срещу “карамелите”, като южнокорейският нападател е от решаващо значение за стремежа за място в топ 4 на лондончани този сезон. Двата мача между тези клубове миналия сезон бяха почти противоположни, като Тотнъм спечели първата среща с 4:1, докато Нюкасъл си върна във втория мач с победа с 4:0. Очаквам нов резултатен двубой между двата тима и над 2.5 гола.

Неделя, 18:00 ч.: Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул

Едно от най-големите съперничества във футбола се подновява на “Олд Трафорд” в неделя от 18:00 ч. Червените се отправят към Манчестър със самочувствие с две победи от началото на сезона – над Ипсуич и Брентфорд. Типичните проблеми на Ман Юнайтед в началото на кампанията са налице и това лято. Възпитаниците на Ерик тен Хаг загубиха с 1:2 от Брайтън в миналия кръг. Защитата на Юнайтед изглежда нестабилна и би било изненадващо, ако Ерик тен Хаг не замени Хари Магуайър с новото попълнение Матайс де Лихт за сблъсъка с Ливърпул. Двата отбора направиха две ремита в лигата през миналия сезон. Манчестър Юнайтед спечели само един от последните си единадесет мача от Висшата лига срещу Ливърпул и според мен гостите имат повече шансове за успех в неделя.