Кръгла нула за Левски срещу Ботев Враца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Левски и Ботев Враца завършиха при резултат 0:0 в двубой от 8-ия кръг на efbet Лига. “Сините” влязоха като фаворити в срещата, но се представиха доста слабо и трябваше да се задоволят само с точка. Дори гостите от Враца имаха по-чистите положения за гол и трябва да съжаляват, че не спечелиха срещата на “Герена”.

В началните секунди на срещата Даниел Генов се озова на добра позиция и стреля неточно. В 6-ата минута халфът на Левски Борислав Цонев се контузи и бе заменен принудително от Симеон Слачев, който се завърна в игра за “сините”, след като лекуваше контузия в последните 2 месеца.

В 18-ата минута Левски имаше шанс да открие резултата, но шутът на Стивън Петков бе в обсега на вратаря Краси Костов. Малко след това стражът на гостите се намеси добре при удар на Андриан Краев с глава.

В 35-ата минута Ботев Враца имаше чудесен шанс за попадение. Нападателят Валери Домовчийски стреля много силно от средна дистанция, но топката срещна гредата. Малко преди това пък вратарят на домакините Николай Михайлов отрази удар на Илия Миланов, така че гостите имаха леко превъзходство в тези минути.

Втората част започна с неточен удар на Симеон Слачев. Темпото на игра през второто полувреме не бе високо и головите положения липсваха. В 73-ата минута на двубоя на “Герена” Найджъл Робърта предизвика спасяване на Красимир Костов.

Малко след това врачани имаха чудесен шанс да открият резултата. Петър Атанасов бе изведен на отлична позиция от Даниел Генов, но нападателят на гостите не намери очертанията на вратата.

В добавеното време Найджъл Робърта получи възможност да обстрелва вратата на гостите от фаул на много добра позиция. Ударът на офанзивния футболист на Левски бе отразен от вратаря на гостите, като по този начин срещата на “Герена” завърши наравно 0:0.

Така двата тима поделиха по една точка, като вече имат по 11 пункта в своя актив и заемат 8-о и 9-о място във временното класиране.