Крайният срок за Диксън да преведе парите е 6 юли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дотогава кандидадът за акциите на „сините“ е обещал на клуба 3 500 000 евро

Датата, на която ще стане ясно бъдещето на Левски е 6 юли, пише „Мач Телеграф“. До въпросния ден кандидадът за акциите на „сините“ Джоузеф Диксън е обещал да преведе на клуба 3 500 000 евро, каквато бе предварителната уговорка между двете страни.

Англичанинът е дал обещание да внесе в касата на клуба въпросната сума още преди да вземе акциите на Левски, гарантирайки по този начин интереса си към клуба и факта, че има пари.

С постъпленията “сините” ще покрият задължения към футболисти, треньори, служители, както и забавени плащания към държавата, което ще гарантира участие в елита следващия сезон.

От Българския футболен съюз обявиха, че са дали лиценз на Левски, но той може да бъде отнет заради системно и продължително неизплащане на заплатите.

Мажоритарният собственик Наско Сираков е настоявал парите да влязат в касата по-скоро, но адвокатът на Диксън е обяснил, че процедурата по подобен транш е по-дълга от очакваното. Това означава, че несигурността на „Герена“ ще бъде удължена с поне още 20 дни.