Крайно време беше – още един английски клуб спира с колениченето
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На Острова им трябваше повече от половин година, за да осъзнаят фарса с жеста, маскиран с претенциозния слоган Black Lives Matter

Подвизаващият се в Чемпиъншип Борнемут стана поредният клуб, който обяви, че слага край на смущаващото коленичене преди мачове.

Вече месеци наред английските отбори са принудени да извършват действие, което е повече от унизително за голяма част от техните привърженици. Немалко тъмнокожи фенове също се отнасят с пренебрежение към акта.

Капитанът на Черешките Стийв Куук обясни решението на клуба, което последва отказа за коленичене и на друг английски тим – Брентфорд.

“Борбата срещу всички видове на дискриминация и стремежът към достигане на равнопоставеност за всички са много важни неща за всички в отбора”, заяви Куук в изявление на официалния уебсайт на клуба преди днешния двубой срещу Куийнс Парк Рейнджърс.

“За нас обаче това е много повече от един жест, който вече изглежда лишен от смисъл. Той няма ефекта, който имаше преди девет месеца. Всеки един от нас се старае да бъде модел за подражание на и извън терена, но ние се нуждаем и от подкрепа от социалните мрежи и институциите. Искаме да видим повече дела, отколкото жестове”, допълва той.

Дни по-рано идентично мнение изрази и тъмнокожото крило на Кристъл Палас – Вилфрид Заха.