Крал Кени връчва медалите на Клоп и компания на легендарния Коп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ливърпул ще вдигне чакания 30 години шампионски трофей в английската топ дивизия на специално изграден подиум на легендарната трибуна Коп след домакинския сблъсък с Челси на 22 юли.

Червените си осигуриха мечтаната титла още миналия месец, а церемонията по награждаването ще се състои след последния им мач на “Анфийлд Роуд” през този сезон.

Кени Далглиш, смятан от редица фенове на мърсисайдци за най-великия играч в историята на 19-кратните шампиони ще връчи медалите на Юрген Клоп, неговия щаб и играчите. Крал Кени ще бъде асистиран от изпълнителния директор на Висшата лига Ричард Мастърс.

Висшата лига нарече церемонията “уникална”, а решението за нея е било продиктувано от факта, че привържениците на мърсисайдци няма да имат възможност да присъстват на нея заради мерките, наложени във връзка с коронавируса.

Капитанът Джордан Хендерсън ще стане първият играч на Червените, вдигащ жадувания трофей от 1990 година насам.

Преди 30 години Ливърпул, предвождан не от друг, а от Далглиш, спечели 18-ата си титла като в тима личаха имената на играчи от калибъра на Джон Барнс, Иън Ръш, Питър Биърдсли, Алън Хансен и Ян Молби.

Крал Кени връчва медалите на Клоп и компания на легендарния Коп 1

Мениджърът Клоп отдаде почитта си към Кени в специално отворено писмо към емоционалните привърженици, в което описа шотландеца като “душата на клуба”.

“Неговото разбиране за това какво е Ливърпул и какво клубът означава за хората е жизненоважно за всичко, което правим,” написа германският специалист.

“Видях колко щастлив е той, след като станахме шампиони, а усмивката му означаваше толкова много за мен, че не мога да го опиша с думи!”

Ливърпул създаде специална възпоменателна програма за мача, от която вече бяха продадени няколко десетки хиляди.

Висшата лига увери феновете на клуба, че трибуната ще може да бъда отрупана с обичайните знамена и транспаранти.

Двубоят с Челси и последващата го церемония ще бъде излъчвана безплатно във Великобритания от Sky Pick.