Кралев се огъна: “Може да има публика на мачовете”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев реагира доста бързо на искането на феновете на ЦСКА София и Левски за допускане на публика на мачовете в започващия в петък нов сезон в Първа лига.

Бившият президент на Черно море обяви, че това би могло да се случи ако клубовете гарантират спазването на противоепидемичните мерки. Кралев допълни, че ще проведе разговори по темата с министъра на здравеопазването.

Новото първенство започва в петък с двубоя между ЦСКА София и новака в елитния ешелон ЦСКА 1948. В понеделник пък Левски приема Берое на стадион “Георги Аспарухов”.

“Мачове с публика може да има, ако клубовете гарантират, че ще се спазват правилата,” заяви Кралев във Варна. “Всички би трябвало да си помислят какво трябва да се направи преди да се пристъпи към отварянето на залите и стадионите.

“Според мен въпросът трябва да е насочен към фен клубовете – дали са готови да спазват тези правила. Обществото е поляризирано по темата със или без зрители на спортните събития.

“Решението за отваряне на залите и стадионите за публика се взема от министъра на здравеопазването. Ние ще водим разговори по тази тема, но първо трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани.”