Добави коментар
"България е в такова състояние, че може за половин или една година да направим добри резултати", обясни той.

Новият национален селекционер на България – Младен Кръстаич, бе представен на официална пресконференция, на която сподели очакванията си и вижданията си за отбора оттук нататък.

Сръбският специалист заяви, че не се страхува от предизвикателството да поеме „лъвовете“ и изрази категоричната си позиция, че ще остави много по-добър състав за следващия треньор.

„Нашата цел е да работим, дали в клубен или национален отбор – това е работата. След като направихме добри резултати в Тел Авив, проведохме разговори с господин Михайлов и решихме да приемем. Има много талантливи млади футболист и затова се съгласихме на това предложение“, сподели Кръстаич.

„Още когато приехме предложението започнахме да работим. Преди да се бяхме разбрали, вече гледахме. Всички знаем на какво ниво е националният отбор. Има много млади футболисти, които са загубили самочувствие. За последната година е имало 47 играчи, някои от които с по 1 мач. Сменили сте 7 вратаря в 8 мача, което е малко несериозно. Ще съм постоянно на терен. Такъв бях и като футболист, работа постоянно. Аз не представлявам само мен и моя щаб, а и Сърбия. Когато някой ден си тръгна искам вратите да останат отворени“, продължи специалистът.

„Говорим си, ще видим какво е състоянието на футбола и шампионата. Въобще нямам страх да работя. И като футболист винаги давах всичко от себе си. Нямам страх от нищо. България е в такова състояние, че може за половин или една година да направим добри резултати. Аз ще оставя по-добра картина тук, може да сте сигурни. Относно тактическите въпроси – има треньори, които нямат определен тип футболисти и играят някаква схема, има още 2 мача в Лигата на нациите, след това още 2 мача“, обясни наставникът.

„Ще опитаме да стигнем по-горната група, а в контролите ще наблягаме на играчи, които ще ползваме. Очакванията са големи, но аз нямам магическа пръчка. Аз като сърбин, ако съм по-голям патриот от българските играчи – това не е добре. Ще трябва да има промяна – или в тях, или в мен“, добави Кръстаич.

Снимка: start-photo.bg

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 11 гласували