google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионката на Белатор в категория “перо” при жените – Крис Сайборг все още не е преглътнала тежката загуба, която претърпя от сънародничката си Аманда Нунеш.

Двете бойни атлетки се изправиха една срещу друга в края на 2018-та година, когато Нунеш спечели след скоростен нокаут и сложи пояса на организацията на таза си. Двубоят определено изненада с бързата си развръзка и мнозина очакваха реванш, в който Сайборг да бъде по-конкурентна в клетката и да покаже истинския си боен потенциал. Това обаче така и не се случи, след като Крис напусна UFC през 2019-та година. Бразилката светкавично успя да спечели титлата в своята дивизия побеждавайки Джули Бъд.

Джустино обаче не е заровила томахавката с Нунеш и определено изглежда, че не е излекувала старите бойни рани от двубоя си с нея. Кариоката иска час по-скоро да излезе в реванш с Аманда, а президентът на Белатор Скот Кокър изглежда има сериозен интерес към организирането и провеждането на такава битка.

„Скот вече е пращал бойци от Белатор, които да се бият срещу хора от Ризин в Япония. Ние сме отворени за един такъв мач. Наскоро победих Джулия Бъд, която не бе губила в 8 поредни двубоя. Конкуренцията тук е на ниво. Кат Зингано е последната, която победи Нунеш и тя също е при нас. Ако Дейна е заинтересован от това да направи супер мач за феновете, то аз не виждам какъв е проблемът да не направим мач между двете организации. Точно както е в бокса. В момента Нунеш трябваше да защитава титлата си срещу опонент, който победих без никакви проблеми. След това ще направят реванш с Валентина Шевченко и с този мач опциите й за качествени съперници приключват.“

Крис Джустино е една от най-атрактивните атлетки в смесените бойни изкуства през последното десетилетие. Освен тежки удари, бразилката разполага със солидна игра на земя и сериозен физически капацитет. Голям проблем за Крис през последните години беше свалянето на килограми. Документирани видеа показват как шампионката в категория “перо” на Белатор преминава през истинско изпитание за тялото и психиката си, за да успее да влезе в категория. Организирането на двубой с Нунеш в момент, когато двете се състезават в различни организации би създало прецедент в историята на UFC. До този момент Дейна Уайт никога не е правил подобно нещо и не е давал индикации, че проявява интерес към колаборации с други ММА вериги на територията на Съединените щати. Нееднократно Уайт е заявявал, че неговата организация е на върха и води свой собствен път на развитие. Може би идеята на Сайборг звучи любопитно, но Уайт няма да посрещне подобен формат с възторг, а и президентът на компанията в момента като че ли има далеч по-сериозни ангажиемнти – как да извоюва правото на организацията да провежда събития в тежката ситуация на глобална епидемия от Коронавирус.

Междувременно стана ясно, че Аманда се отказва от боя за защита на титлата си в UFC, който Уайт насрочи за 9-ти май – мащабна файткарта с три шампионски битки в нея. Нунеш обяви, че предпочита епидемията от Коронавирус да отмине, което да й даде възможност да направи по-успешен подготвителен лагер.

В интерес на истината, няма да се бия на 9 май. Ще се бия, но все още не зная кога, не смятам, че сега е най-подходящият момент да го правя. Нека този коронавирус да отмине, за да мога поне да направя пълен лагер. Може би ще го направим през юни, да видим какво ще се случи. Но със сигурност няма да се бия на 9 май. Много ми харесва този сблъсък. Обичам да се бия с момичета като нея – корави, търсещи боя през цялото време, тя не е от бойците, които бягат. Тя ще атакува и това много ми харесва. Това ме провокира да дам най-доброто от себе си“, каза „Лъвицата“ пред CBS Sports.

Нунеш трябваше да се изправи срещу Фелиша Сенсър в мач-защита на пояса си. Има ли как Дейна Уайт да убеди своенравната бразилка в смисъла на нейното участие в готвеното събитие на 9-ти май? Времето ще покаже.