Кристъл Палас взе точка от Тотнъм в оспорвано лондонско дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" направиха равенство 1:1 в лодноснкото дерби срещу Палас

Отборите на Кристъл Палас и Тотнъм завършиха наравно 1:1 на ‘Селхъст Парк’ в мач от 12-ия кръг на английската Висша лига. Попадението за гостите отбеляза Хари Кейн, а точен за “орлите” бе Джефри Шлуп.

С това равенство отборът на Тотнъм събра 25 точки в своя актив и има една повече от Ливърпул, който по-късно днес се изправя срещу Фулъм. Кристъл Палас зае 11-ото място в английското първенство Висша лига с актив от 17 пункта.

Старши-треньорът на Тотнъм Жозе Моуриньо заложи на схема 4-2-3-1 като на върха на атаката действаше Хари Кейн, а зад него бяха Сон, Ндомбеле и Бергвайн. В халфовата линия си партнираха Сисоко и Хьойберг, а в защита пред вратаря Лорис действаха Регилон, Дайър, Алдервейрелд и Орие.

Кристъл Палас пък започна в схема 4-4-2 като Кристиан Бентеке и Уилфрид Заха водеха нападението на “орлите”. Домакините имаха първия шанс за гол в мача в 15-ата минута, когато Заха предизвика спасяване на Лорис.

В 23-ата минута Тотнъм откри резултата чрез Хари Кейн, който получи отлично подаване от Хьон-мин Сон и порази вратата на Висенте Гуаита за 0:1.

До края на първото полувреме двата тима имаха по-един добър шанс за гол, като Ндомбеле пропусна за “шпорите”, а за домакините Еберечи Езе се размина с гола.

През второто полувреме Кристъл Палас бе по-активният отбор. Кристиан Бентеке и Джефри Шлуп направиха пропуски, но по-активната игра на “орлите” все пак даде резултат.

В 81-вата минута Кристъл Палас стигна до изравнителен гол. Вратарят на гостите Уго Льорис не се намеси добре при центриране от фаул и топката попадна в Джефри Шлуп, който нямаше проблеми да я прати в мрежата на “шпорите” – 1:1.

В добавеното време на мача вратарят на домакините Висенте Гуаита направи отлично спасяване при удар на Ерик Дайър. Тотнъм опита да стигне до победата, но силите им се оказаха недостатъчни и трябваше да се задоволят с една точка от това лондонско дерби.