Кристиано Роналдо и агентът му дариха над 1 млн. евро за борбата с Covid-19
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Кристиано Роналдо и неговият агент Жорже Мендеш ще финансират три отделения за интензивно лечение за пациенти, страдащи от коронавирус, в болниците в Лисабон и Порто – с дарение на стойност 1 милион паунда.

Капитанът на националния отбор на Португалия и Мендеш вече са в контакт с болниците и планират да оборудват две отделения в болницата Санта Мария в Лисабон и едно в Санто Антонио в Порто.

Отделенията в Санта Мария ще бъдат оборудвани с десет легла и вентилатори, докато отделението в Санто Антонио ще има петнадесет нови легла и вентилатори.

Председателят на борда на директорите на болницата Санта Мария потвърди дарението, докато от болницата Санто Антонио също разкриха, че Роналдо и Мендеш помагат в борбата с Covid-19

Даниел Феро, президент на Санта Мария, благодари на двамата: „Свързахме се с Жорже Мендеш, който доброволно се свърза с Кристиано Роналдо за финансиране на две отделения за интензивно лечение за пациенти в критично състояние, страдащи от коронавирус.”

Потвърди се, че паричната стойност на даренията от Роналдо и агента му ще надхвърли 1 милион евро.

През последната седмица Жорже Мендеш помога финансово при кризата с коронавируса. Той осигури 1000 маски и 200 000 защитни облекла на болницата Сао Жоао в Порто миналата седмица. 54-годишният агент е поръчал още осем вентилатора и ще ги разпространява по болници в цялата страна.