Кристиано Роналдо намалява заплатата си с близо 4 млн. евро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Португалската звезда на Ювентус Кристиано Роналдо ще намали заплатата си с около 3,8 милиона евро. Роналдо взима 31 милиона евро годишно, а през 2020 г. ще прибере по-малка сума. Португалецът е дал одобрение на плана за намаляването на заплатите в клуба по време на паузата в Серия “А” заради пандемията от коронавирус, съобщава „Tuttosport”.

Още футболисти на италианския шампион са в готовност да предприемат подобна стъпка. Сред тях са опитните Джанлуиджи Буфон, Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи. Те ще откажат да получават възнагражденията си поне за период от месец и половина.

Все още няма официално потвърждение за намаляването на заплатите на целия състав на Юве. Капитанът Джорджи Киелини разговаря за този ход със своите съотборници, като в следващите дни трябва да даде съвместен отговор на президента на “Старата госпожа” Андреа Аниели и на спортния директор Фабио Паратичи.

Припомняме, че преди няколко дни звездата на тима Кристиано Роналдо дари 1 млн. евро за болници в борбата с коронавируса, а в последните часове ще даде пет респиратора за болницата в Мадейра. Неговият агент Жорже Мендеш също е много активен с редица благотворителни инициативи в битката с Covid-19.