google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Недоволството у привържениците на "сините" продължава да расте спрямо 47-годишния специалист.

Представянето на Челси в последните месеци е изключително колебливо, но въпреки това босовете на клуба на този етап не смятат да правят треньорска рокада.

Ръководните фактори на “сините” подкрепят раздирания от критики мениджър Греъм Потър и изглежда, че ще продължат да му гласуват доверие.

През септември миналата година Челси уволни Томас Тухел след 20 месеца сътрудничество и назначи бившия вече треньор на Брайтън начело на тима.

Потър, който бе считан за най-добрия избор за поста, подписа договор за 5 години с отбора от Западен Лондон.

Специалистът вече ръководи Челси в 26 мача, като регистрира 9 победи, 7 равенства и 10 поражения.

Понастоящем “сините” преживяват разочароващ период от кампанията във Висшата лига и са на 10-ата позиция с 31 точки.

Според журналиста от “The Telegraph” Мат Лоу, бордът на директорите на Челси все още подкрепя Потър.

По-голямото предизвикателство за 47-годишния тактик към момента изглежда, че ще бъде да опита да успокои феновете на отбора с бърз подем в резултатите и представянето.

“Сините” вече бяха елиминирани както от Купата на Англия, така и от Купата на ЕФЛ и вече загубиха с 0:1 от Борусия Дортмунд в първия си мач от осминафиналите в Шампионската лига.

Към момента английският гранд се намира на 10 точки от четвъртия Нюкасъл Юнайтед в класирането на Висшата лига.

На Челси предстои сблъсък с Тотнъм, който ще се състои на 26-ти февруари.

Говорейки след домакинската загуба на своя отбор с 0:1 от Саутхемптън във вчерашния ден, предводителят на “сините” Греъм Потър сподели своите искрени мисли за представянето на тима.

„След поражение с 0:1 у дома всяка критика, която получавате, е разбираема. Мисля, че имахме труден период и смятам, че имахме много предизвикателства по отношение на интегрирането на младите играчи във Висшата лига”, каза той.

„Сигурен съм, че ще има хора, които смятат, че аз съм проблемът. Не мисля, че са прави, но не съм достатъчно арогантен, за да кажа, че тяхното мнение не си струва да се изразява”, добави Потър.

“Моята работа е да помогнем на отбора, да продължим да работим през отборния период, трябваше да направим промени и истината е, че направихме крачка назад в представянето си през първото полувреме. Отговорът през второто полувреме беше добър, но не беше достатъчно добър”, каза още младият наставник.