google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германецът окачва обувките през 2023-а или година-две след това

Германският халф Тони Кроос, който до съвсем скоро обличаше екипа на бундестима, потвърди, че ще приключи кариерата си в Реал Мадрид.

Полузащитникът прогнозира, че това най-вероятно ще стане, когато сегашният му договор изтече, като в същото време допълни, че би играл още година-две за Кралския клуб.

“Мисля, че 2023 г. е идеална и умишлено избрах нея,” заяви Кроос. “Тогава ще съм на 33 години. След това с клуба можем да седнем и да решим заедно дали искаме да удължим договора за още една-две години. Аз съм напълно отворен и за тази възможност.”

Кроос потвърди, че е взел решението да напусне националния отбор още преди европейското първенство, като не скри разочарованието си от представянето на страната си в турнира.

“Можехме да направим много повече, за да победим Англия,” окровен е Кроос. “Ако погледнете потоците, финалът беше възможен за нас. Имахме качеството да станем шампиони“.

Още след края на Световното през 2018 г. той е обмислял възможността да се откаже от националния отбор. Тогава обаче синът му и селекционерът на Германия Йоахим Льов са го убедили да остане.

Кроос посочва две причини за оттеглянето си сега – възможността да бъде повече време със семейството си, ккато и да може да се концентрира върху играта си в своя клубен отбор.